Szerek

001. Sör mézből*

A biblia is említést tesz e nemes nedűről a perzsák, indiaiak és egyiptomiak szent könyvei is szólnak egy-két jó szót a sörivók mellett. 


Szépanyáink korában a "nászszertartás"-t követően egy holdhónapig mézből készült italt fogyasztottak termékenységük növelése érdekében a fiatalasszonykák, ilyenkor egy picinykét félre csúszott a kontyuk. Az említett ital mézből és malátából készült, ízlés szerint megfűszerezve további gyógyító erejű növénnyel! Egyesek tudni vélik a "mézeshetek" szavunk valójában innen ered. Szép eleink energia és serkentő itala volt ez a mézes-édes kontyalávaló. A nő nemi ösztönzését e italnak a méz aszparaginsava és E vitaminjában vélik az afrodiziákum kotyvasztói. A női nem ezután igen lesz! A tudományos vizsgálatok után arra a következtetésre jutottak, hogy a méz nyomokban tartalmaz ösztrogén hormont a komló számottevően. Az ösztrogén hormon a petevezetékben termelődik és a női nemiségét "kihangsúlyozó" hormonként tartják számon. 
A mézsör komlófőzetből és mézből tevődik össze, egyszerű keveréssel. Ízlés szerint, lehet imádkozni és lehet varázsszavakat is mormogni keverés közben, ki-ki a felekezetéhez tartozó magatartás tanúsításával, mivel szerelmi bájitalt keverünk!

Elkészítése:

25-3o  gramm komlóra ráöntünk o,5  liter forró vizet és 15 percig állni hagyjuk a főzetet, ekkor hozzáadjuk az 1 kanál mézet és étkezés előtt görgessük le torkunkon, lehet utána is és várjuk a csodás hatást!

Összetevők:


25-3o  gramm komló

o,5       liter forró víz (cca. 5o °C - 12o °F)

1          kanál méz


*Kockázat és mellékhatás végett kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólást!